Jasmijn

Jasmijn

Geurig en smaakvol. Jasmijn thee is een pure, natuurlijke, maar vooral bijzondere oosterse smaaksensatie voor de echte thee liefhebber. Een zoete en bloemige geur en smaak, die niet te vergelijken is met enig ander soort.

Weetjes:

-Ongeveer 6-10 parels in een glas doen en heet, maar niet kokend water erbij schenken. Dan 3 minuten laten trekken.

-Al vanaf de 5e eeuw wordt Jasmijn gebruikt om thee van te maken.

-Dankzij de vele antioxidantenJasmijn thee geeft je immuunsysteem een boost en heeft het een stimulerende werking op je stofwisseling. Deze thee werkt dus preventief tegen bacterieën en verschillende ziektes. Denk aan hart- en vaatziekten, kanker, schade aan het zenuwstelsel en verouderingsprocessen. Antioxidanten die via gezond eten het lichaam binnenkomen maken vrije radicalen onschadelijk, en dragen zo bij aan het gezond houden van uw lichaam. 

-Bent u gevoelig voor ontstekingen, dan is een kop jasmijn thee per dag zeker het proberen waard.

-In Azië wordt de jasmijn bloem ook in de keuken gebruikt in toetjes

Bronnen:

--https://www.overkruiden.nl/kruiden/plantengroepen/klimplanten/jasmijn-als-kruid

-https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/antioxidanten.aspx

-https://blognl.shopviva.com/thee/8-redenen-waarom-jasmijnthee-goed-voor-je-is