Stevia Plant

Stevia, een heel zoet plantje

Puur natuur, 300x zoeter dan suiker en het bevat geen calorieën of koolhydraten. De zoete smaak van Stevia, ook wel honingkruid genoemd, blijft ook lang hangen in je mond en op je lippen. 

Vers Stevia blad

Heerlijk, maar helaas is een vers blaadje stevia in je thee geen oplossing. Het lost namelijk niet op in water. Gedroogd en gemalen maakt het kruid zoeter. Met een extractieproces wordt het zoet gewonnen uit de bladeren. Dankzij dit unieke proces is dit heerlijke zoete kruid verkrijgbaar in poederextract- en in vloeibare vorm.

Gedroogde Biologische Stevia bladeren

Gedroogde Stevia bladeren

Wanneer je verse Steviabladeren droogt, zijn ze sterker en zoeter van smaak. In tegenstelling tot een vers geplukt blad zijn gedroogde, pure, biologische Stevia bladeren zijn zeer geschikt om op natuurlijke en verantwoordelijke wijze je thee of koffie te zoeten, maar ook door je yoghurt, je havermout of door je smoothie is deze natuurlijke zoetstof een ideale vervanger van gewone suiker.

Gedroogde Stevia bladeren

Stevia poeder van gemalen Stevia blad

Stevia poeder

Gedroogde bladeren kun je zelf vermalen tot poeder. Leuk als vervanger van de suikerpot op tafel. Zelf geef ik de voorkeur aan zelf malen van de bladeren, omdat je dan kunt bepalen hoe fijn of grof je het wilt hebben.

Groene Stevia poeder is natuurlijk ook kant en klaar te koop. Gemalen van 100% puur biologische Stevia bladeren. Deze variant is zeer fijn vermalen. Dit verfijnt de smaak, maar kan erg overheersend zijn. De referenties zijn soms wat "stoffig"  te noemen. Desondanks mag deze variant niet ontbreken op de website.

Groene Stevia poeder