Welke kruiden kun je voor kinderen gebruiken?

Zoethout. Een zeer krachtig laxeermiddel. Geef uw kind, wanneer het last heeft van obstipatie, een paar dagen zoethoutthee. Er zijn ook zoethoutstokjes waar het op kan kauwen. Tegelijkertijd werkt het koortswerend en ontstekingsremmend. Koop geen zoethoutpoeder met enorm veel zout.

Kamille. Een geweldig ontspannend, rustgevend kruid. Een kopje kamillethee voor het slapen gaan heeft een regulerend effect op de spijsvertering en wekt de slaap op. Geef uw kind ook geen suiker meer na het avondeten, wanneer het problemen heeft met de slaap. Kamillethee is goed te combineren met een ander smaakmakend kruid, zoals munt. Zoeten met stevia als dit is gewenst.

Smeerwortelzalf. Onmisbaar in uw huishouden! Puur natuur smeerwortelzalf (let op de ingredi├źnten) is een geweldige zalf als uw kind binnenkomt met een schaafwond. Let op: maak de wond eerst schoon, want smeerwortel zorgt ervoor dat de zelfs de hardnekkige wond snel geneest en dicht groeit. Helpt ook bij spierpijn, blauwe plekken, bloeduitstortingen en ruwe winterhanden. Ook tegen puistjes, eczeem en psoriasis!